My Journey

Ik heet Fariel Soeleiman; ben geboren en getogen in switi Sranan en ben in 2016 verhuisd naar Nederland om verder te studeren in de muziek.

Na een jaar of 2 ontdekte ik dat bijna alle problemen die ik meemaakte, ook door andere Surinamers werden ervaren.

En toen vroeg ik mij af waarom Surinaamse studenten in Nederland nog steeds het wiel opnieuw moeten uitvinden, terwijl er al genoeg generaties naar Nederland zijn gekomen met dezelfde doelen en vergelijkbare omstandigheden.

Begin januari 2022 heb ik al mijn moed bij elkaar geschraapt, tijd gemaakt (want nooit hebben we tijd) en heb ik een introductievideo opgenomen waarin ik vertel dat ik eindelijk ga starten met YouTube-video’s maken en wat ze zullen inhouden. Heb je die introvideo al gezien? Bekijk die alsnog hier.

Inmiddels zijn we alweer bijna aan het eind van 2022 en zeg ik met trots dat ik al 15 video’s online heb staan en met meer dan 300 volgers op al mijn social media platformen ben gegroeid! 

Ik ben enorm dankbaar voor alle support die ik het afgelopen jaar heb ontvangen en heb allerlei plannen voor de StukaCommunity in 2023.

Ten eerste, een nieuwsbrief. Wat kan je verwachten van deze nieuwsbrief? Je krijgt maandelijks tips & tricks over alles wat je moet weten om in Nederland te komen studeren als Surinamer.

Ten tweede, deze website die ik helemaal zelf heb designed. Wat kan je verwachten van de website? Standaard informatie over officiële procedures, zoals het bewijzen van je financiën, zoeken van een woning, regelen van verzekering, enzovoorts. Verder zal ik ook blogs delen over studenten ervaringen, zoals fietsen in de sneeuw, tips voor netwerken, uitgaan in de winter, omgaan met cultuur shock, enz.

En natuurlijk blijf ik video’s maken voor min YouTube-kanaal, dus als je tips hebt voor onderwerpen – don’t hesitate to share your suggestions with me!

Nogmaals dank voor een supportive 2022 en don’t forget to like, subscribe & share!

Fariel Soeleiman
– Al 6 jaar Surinaams student in dit koude kikkerland