Fariel lacht breed, terwijl er in beeld in blokletters staat: and look at us now...

Happy New Year!

Hallo en welkom bij deze eerste blog van 2023 op mijn nieuwe website: stukaderenin.nl! Als je nieuw hier bent; ik ben Fariel Soeleiman, geboren en getogen in switi Sranan, al 20 jaar lang en inmiddels woon ik al 6 jaar hier in Nederland als Surinaams student. 

Begin 2022 durfde ik eindelijk de stap te nemen om een YouTube-kanaal te starten en daar ben ik ontzettend trots op. Vooral omdat ik de jaren vóór c0r0n@ altijd weer teleurgesteld was in mezelf, omdat ik zoveel doelen weer eens niet had bereikt en ik daardoor ook weer een stap verder van mijn vele ambities kwam te staan.

Het was pas na c0r0n@ dat ik echt de tijd nam om te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik eind 2021 vastberaden was om dit YouTube-kanaal te starten. 5 januari 2022 publiceerde ik mijn eerste video als aankondiging voor Stukaderen in Nederland.

And look at us now… Een jaar later en ik heb maar liefst 17 video’s gepubliceerd onder de naam Stukaderen in Nederland van elk rond de 10 minuten lang. Ik heb zeker 400 abonnees erbij gekregen, rond de 300 volgers erbij op FB & IG. En sinds het afgelopen halfjaar krijg ik ook actual questions van jullie in mijn DM – die ik zo juist en correct mogelijk probeer te beantwoorden, want ik weet veel maar ook niet alles. 

Dus niet alleen ben ik mezelf dankbaar voor mijn doorzettingsvermogen, maar ook jullie die mijn video’s bekijken, die zich hebben geabonneerd en die reacties achterlaten of vragen durven te stellen.

Wat zijn mijn plannen voor 2023?

  • 7 januari, 09:00 Surinaamse tijd en 13:00 Nederlandse tijd, vindt de website launch van Stukaderen in Nederland plaats! De website zal heten: stukaderenin.nl – see what I did there? 😉
    Op de website zal je standaard informatie vinden die niet gauw verandert, zoals het kiezen van een studie, inschrijfprocedures, je financiën bewijzen, enzovoorts. Wat ik binnenkort ook zal delen op de website zijn studentenervaringen met de Nederlandse cultuur en natuurlijk tips & tricks over het studentenleven hier in Nederland als Surinaams student.
  • 7 januari start ook mijn nieuwsbrief waarvoor je je nu al kan inschrijven via deze link! Met de maandelijkse StukaCommunity nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van relevant nieuws, nieuwe video’s, (culturele) tips en FAQ’s – frequently asked questions.
  • Dit jaar ga ik nog harder mijn best doen om echt om de ene week een video eruit te pompen. But you know… life happens! Dus ik ga ook niet te harsh zijn on mezelf als ‘t een paar keertjes niet lukt.
  • En als laatst, heb ik nog een doel dat ik eerst nog goed moet uitwerken. Maar als je me volgt op Instagram, dan heb je wel al een hint gezien. 😉

Dat zijn mijn huidige plannen voor het jaar 2023 en ik hoop dat jullie mij blijven volgen in deze journey en ook dat jullie mijn website delen met Surinamers die mijn info over studeren in Nederland goed kunnen gebruiken. Don’t keep it to yourself, share, like and subscribe!

Dat was het dan voor deze allereerste blog van het jaar. Als je nieuw bent, welcome to the StukaCommunity! Abonneer op mijn kanaal, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van mijn nieuwste video’s. 

De komende paar weken komen er wekelijks vlogs online over mijn zomervakantie in Suriname samen met Deon. Dus als je mij wat persoonlijker wilt leren kennen, check vooral die Suriname Travel vlogs.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer.

Liever luisteren? Kijk dan naar de bovenstaande video!

2 reacties op “Happy New Year!”

  1. Heel leuk dat je zoveel informatie geeft over het studeren, ik wil namelijk een numerus fixus toets halen dus bn wel echt nerveus daarvoor. Groetjes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *